Ce fac dupa BAC ?

Ce fac dupa BAC ?

Din sutele de mii de absolventi de liceu care sustin bacalaureatul, putini sunt cei care s-au hotarât în cunostintă de cauză la ce facultate să se înscrie, multi dintre absolveti nu au luat în serios examenul maturității. Poate din cauza motivației, poate din cauza anturajului, poate din cauza părinților care nu au timp să se ocupe de copii lor, sau tinerii absolveți consideră că părinții sunt de moda veche. La scoala nu se învața să iei DECIZII. La școala înveți cum să fi un bun executat. Sunt anumite școli care se ocupa de elevi/ cursanți să-și caute vocația, să înțeleaga lumea în care trăies cu bune și care ne învață cum să gestionam anumite situații.  Mulți absolvenți urmează tendinţa din cercul de prieteni, dorinţele părinţilor sau moda.

Dacă ești un absolvent sau ești în căutarea unei decizii, îți recomand câteva ideii care sigur ca te vor ajuta în viitorul apropiat.

  • Sper că îți place să citești, daca nu, încearcă cititul iti ofera multe informatii utile vei gasi intâmplari care te pot inspira, toti oamenii de succes citesc, oare de ce?
  •  Iti recomand sa faci testul cu valori valorile tale din copilarie impuse de parinti, valorile tale impuse de profesori la scoala, valorile tale impuse de prietenii tai de colegii tai, azi nu mai sunt valabile pentru tine . Cauta-ti valorile tale actuale care te va ghida, pentru care merita sa mergi inainte si sa evoluezi . Valorile trebuie schimbate la un interval de timp cand consideri ca ti-ai atins obiectivul . Testul de valori aici. 
  • Nu contează daca esti absolvent cu diploma de BAC sau NU. Contează atitudinea ta fata de viitor, responsabilitatea fata de tine si familia ta. Iti recomand o serie de cursuri in care sa te cunosti mai bine, sa cunosti oameni noi, sa beneficiezi de informatii valoroase care din pacate in scoala nu cred ca le-ai intalnit . Curs de inteligenta emotionala 
  • Sa-ti faci un plan pentru urmatori  (1-2 ani), daca mergi la facultate sa ti cont de costuri, sa nu uiti de cheltuielile cu facultatea. Ar fi bine sa te gandesti din timp cum poti sa faci economii, sa poti lucra part time.
  •  Daca ai o pasiune ascunsa, iti recomand sa alegi un curs de pregatire profesionala www.cursuritransilvania.ro sau poti sa cauti pe internet un curs care sa te ajute sa poti lucra pe perioada facultatii .

Daca ai ajuns sa citesti acest articol înseamna ca esti o persoana care iti place sa evoluezi, sper ca ideile scrise mai sus o sa-ti fie de folos in viitorul tau glorios.  Nu uita esti un campion de la nastere.

Citeste, invata sa fi un bun profesionist in tot ce vrei sa faci .

“Sunt doua zile importante in viata , prima zi cand te-ai nascut si a doua zi cand afli de ce te-ai nascut .”